LA en MP komen met motie om verhuizing Uitsmijters 55 budgettair neutraal mogelijk te maken

Dinsdagavond komen Leefbaar Almelo en de Minima Partij met een motie om de gewenste verhuizing van Honk- en Softbalvereniging Uitsmijters 55 toch mogelijk te maken. Volgens het college zit verhuizing van het Maatveld er niet in omdat het te duur wordt. “We hebben financiële ruimte gevonden die de gemeente Almelo niks kost”, zegt Bert Hümmels, de fractievoorzitter van Leefbaar Almelo. Hij spreekt geen voorkeur uit voor de nieuwe locatie. “Dat moeten de clubs zelf bepalen. La Première is een optie, maar ook DRC2012 kan een goede oplossing zijn”, aldus Hümmels.

“Verhuizing van de Uitsmijters 55 van het Maatveld naar een centralere plek in de stad bevordert de bereikbaarheid (en daarmee de aantrekkelijkheid) van de sportvereniging. En het is belangrijk dat Almelo een gevarieerd sportaanbod heeft, met een goede spreiding over de stad, dichtbij en goed bereikbaar!”, vult Lieneke Bolhuis de fractievoorzitter van de Minima Partij aan.

Het collegevoorstel en de motie van Leefbaar Almelo en Minima Partij worden dinsdagavond in de raadsvergadering besproken. De openbare vergadering, die plaatsvindt in het Almelose stadhuis, begint om 19.30 uur.

Persbericht: LA en MP komen met motie voor verhuizing Uitsmijters ’55