De Minimapartij en Leefbaar Almelo roepen het college op om snel met de directie van het ZGT in gesprek te gaan over de voorgenomen bezuinigingen.

Beide partijen maken zich grote zorgen. “Het ziekenhuis heeft een groot verzorgingsgebied, daar hoort een volwaardig ziekenhuis bij. Zo’n grote bezuiniging kan al gauw tot het sluiten van afdelingen en dat willen we niet!”, aldus Bert Hümmels, de fractievoorzitter van Leefbaar Almelo.

Ook Lieneke Bolhuis maakt zich grote zorgen over de drastische bezuinigingen van 15 miljoen. “Er is een grens tot hoever je kunt bezuinigen én dit is niet de eerste bezuinigingsronde. Kaalslag ligt op de loer! Daarnaast biedt het ziekenhuis werk aan veel mensen. Ook dat moeten we behouden!”

Beide partijen ondersteunen het initiatief van de SP om Twentebreed op te komen voor goede en voor iedereen bereikbare goede ziekenhuiszorg.

Persbericht – Zorgen om bezuinigingen bij ZGT